Het wel en wee van de zee, bos en duin ..

uit 2009 tot 2012 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Eindspel

2012

De Bergense boslaantjes waren de inspiratiebron voor dit werk

Lieveling

2012

Ieder schaap heeft een eigen karakter en samen geven ze structuur aan de kudde.

Kijk!

2012

Dit rund is een bruine variant van Black Aberdeen Angusras en graast in de Schoorlse duinen. Met camera en schetsboek heb ik er smorgens lang bijgezeten.

Herkauwen en spragen in de voorjaarszon

2012

Sinds een paar jaar volg ik de schapen van Marijke Dirkson en Martin Ory met schetsboek en camera, genietend van de rust die ze uit kunnen stralen.

Blije Beemsterkunstkoe

2012

In opdracht beschilderde kunstkoe vanwege het 400jarig bestaan van de Beemster. Het bovenaanzicht van de Beemster en de kleuren in het logo waren de inspiratiebronnen.

Het Grote Ganzenveld

2011

Het Grote Ganzenveld (Schoorlse duinen) nog in volle glorie, helaas is er weinig hei over na de duinbranden. Dit schilderij is gebaseerd op mijn herinnering en foto's gemaakt in de wintermaanden.

Hoog?

2011

De Black Aberdeen Angus runderen zijn nieuwsgierig en heel handig in het grazen op de steilste duinen in Schoorl. Ik heb verschillende indrukken verwerkt tot dit schilderij.

Frisse avond

2011

De Black Aberdeen Angus runderen van het begrazingsproject Schoorl op een winteravond in tegenlicht. Menig uurtje heb ik genoten tussen de kudde van 7 prachtige koeien, camera en schetsboek mee.

Oogcontact

2011

Dit werk is gebaseerd op waarnemingen, foto's en schetsen gemaakt in mei 2010, tijdens de eerste "werk"weken van de runderen grazend in het begrazingsproject in het verbrande Schoorlse duingebied. We hebben elkaar uitgebreid en nieuwsgierig bekeken.

Aanvallen

2011

Schransende schapen

Uitgeteld

2011

De Veluwse heideschapen van Marijke Dirkson, die in het Bergense duin grazen, zijn aanleiding tot dit werk.

Naakt duin

2010

Dit is het derde schilderij in de serie Hout Moed Hout Moet,  mijn impressie van de metamorfose van het paraboolduin na het kappen van de deels verbrande bomen in Schoorl.

Overgaand bos

2010

Associaties naar aanleiding van een bezoek aan het verbrande Schoorlse bos bij volle maan.

Kerfolifant

2010

Mijn bijdrage voor de Elephant Parade Tour Bergen is een Kerfolifant, waarbij ik mijn hartewens, een Kerf vol water, heb verbeeld. Mijn Kerfolifant was te zien in Museum Kranenburg te Bergen.

Verloren bos

2010

Het eerste schilderij uit een serie over het verbrande dennenbos in het Schoorlse duin, zie ook de fotoserie Houd moed/Hout moet.

Opkomend water

2009

De zee blijft inspireren........

Rustende Konikpaarden

2009

Rustende Konikpaarden in een zandlandschap

Paarden op het duin

2009

Paarden zoeken verkoeling van de wind op een hoog duin

99

2009

Ik blijf gefascineerd door de grote variatie aan rotzooi en fotografeer de verrassende vormen die er in combinatie met wind, water en zand door ontstaan. De negatieve kanten van dit afval op het strand signaleer ik ook: De grote hoeveelheid ballonresten en de schade die het aanricht bij o.m. vogels, zijn aanleiding tot het werk “99”. De kaartjes zijn draaibaar en voorzien van tekst. Binnenkort is ook de fotoserie “99” te zien .

Rake klappen

2009

Twee hengsten in gevecht bovenop het duin

Uitbuikende Konikpaarden

2009

Pinkster 2009; volledig verzadigd en tevreden lagen ze om me heen in de Bergense duinen.