Kunst10daagse Bergen 2022 Expositie 20x 

20 x Kunst10daagse

Dit is Marja’s 20e deelname aan de Kunst10daagse en het is gelukt om naast nieuw werk, uit voorgaande jaren haar favoriete werk te selecteren en te tonen.

Grote objecten van papier  

Sinds een paar jaar heeft Marja de veelzijdigheid van beschilderd en gescheurd papier ontdekt. Duizenden stukjes beschilderd papier zijn met lijm verwerkt in collages en kleurrijke abstracte objecten waar binnen- en buitenkant even belangrijk zijn. Nieuw dit jaar is het dynamische werk Golf.

Fotografie: waterbos

Bomen, zowel dood als levend, vooral in combinatie met water met bijbehorende weerspiegelingen vindt ze een interessant onderwerp om te observeren en fotograferen. Marja bewerkt haar foto’s niet of nauwelijks, ze observeert en registreert wat ze onderweg tijdens haar wandelingen tegenkomt.

Schilderwerk 

Af en toe gebruikt ze haar foto’s als studiemateriaal en uitgangspunt voor het schilderwerk. Marja’s schilderstijl is meestal figuratief, soms surrealistisch en abstraherend. Ze werkt vanwege een allergie voor olieverf met topmerken acrylverf zoals Golden en Lascaux op linnen doek. Met kwast, penseel, schilders mes en veel geduld bouwt ze het werk laag voor laag op. Schilderwerk op papier krijgt een tweede leven in abstracte collages en objecten met de zee als uitgangspunt. 

 Thema’s schilderwerk en fotografie 

Veranderingsprocessen in de natuur rondom Bergen.

Marja de Moel  

(Opleiding D'witte Leli, nu Academie voor Beeldende Vorming) werkt als kunstenaar in haar atelier in Bergen aan vrij werk of opdrachten en geeft ze soms lessen. Ze is docent Beeldende Vorming aan het Petrus Canisius College in Alkmaar en Bergen.