Kunst10daagse Bergen 2021 Expositie MIXED

Deze expositie bestaat uit een mix van werken uit allerlei materialen en technieken.

Grote objecten van papier 

Sinds een paar jaar heeft Marja de veelzijdigheid van beschilderd en gescheurd papier ontdekt. Duizenden stukjes beschilderd papier zijn met lijm verwerkt in collages en kleurrijke abstract objecten waar binnen en buitenkant even belangrijk zijn. Het grote ruimtelijke werk Vlucht is nu eindelijk voltooid te zien.

Mixed Media 

Verschillende abstracte werken waarin o.a. acrylverf, kleurpotloden en collagetechniek gecombineerd zijn.

Fotografie

Dood hout leeft! Tijdens lange ‘coronawandelingen’ heeft ze hier prachtige vormen van geobserveerd en gefotografeerd. Door het bezoeken van het in 2009 verbrande duingebied is ze zich nog bewuster geworden van de rol die tijd speelt in dit proces. Ze observeert en registreert wat ze onderweg tegenkomt en bewerkt haar foto's niet of nauwelijks. Soms verwerkt ze delen in digitale collages, zoals in de serie Zwervers, waarin zwerfafval op het strand de hoofdrol speelt en soms gebruikt ze de foto's als studiemateriaal en uitgangspunt voor teken en schilderwerk.

Schilderwerk

Marja schildert meestal figuratief en soms surrealistisch of abstraherend. Ze werkt vanwege een allergie voor olieverf met topmerken acrylverf zoals Golden en Lascaux op linnen doek. Met kwast, penseel, paletmes en veel geduld bouwt ze het werk laag voor laag op. Schilderwerk op papier krijgt een tweede leven in abstracte collages en objecten.

Thema's schilderwerk en fotografie: veranderingsprocessen in de natuur.

Marja de Moel

(opleiding D'witte Leli, nu Academie voor Beeldende Vorming) werkt als kunstenaar in haar atelier in Bergen aan vrij werk of opdrachten en soms geeft ze workshops en lessen. Ze is docent Beeldende Vorming /CKV aan het Petrus Canisius College in Alkmaar en Bergen..

Locatie

De expositie MIX is te vinden in Atelier Marja’s Mixed Media, achter Oude Bergerweg 16 in Bergen. Het atelier is tijdens de Kunst10daagse van vrijdag 22 tot en met zondag 31 oktober 2021 alle dagen geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Wij houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen. U bent van harte welkom!