Kunst10daagse 2017 Bergen Expositie “Fris”

Inspiratiebronnen

De titel Fris heeft te maken met de manier waarop Marja nu naar haar oude materiaal kijkt. Tijdens opruimen van het atelier wierp ze een frisse blik op oude werken en liet ze zich verwonderen door vorm en kleur. De oude werken zijn verscheurd tot duizenden snippers en hergebruikt in heel grote collages met de zee als inspiratiebron. Nu dus weer ‘old school’ in plaats van digitaal. Natuurlijk blijft ze dieren schilderen en op het strand fotograferen. De stuifzandserie is weer uitgebreid en het 30- luik is dit jaar gevuld met frisse winterfoto’s. Ook zijn de meest recente werken uit de serie 'Zwervers' op Dibond achter acrylglas te zien.

Fotografie

De foto's bewerkt ze niet of nauwelijks, ze observeert en registreert wat ze onderweg tegenkomt. Soms verwerkt ze delen in digitale collages, zoals in de serie 'Zwervers'.

Schilderwerk

Af en toe gebruikt ze haar foto's als studiemateriaal en uitgangspunt voor het schilderwerk. Marja's schilderstijl is meestal figuratief, soms surrealistisch en abstraherend. Ze werkt vanwege een allegrie voor olieverf met topmerken acrylverf zoals Golden en Lascaux op linnen doek. Met kwast, penseel, schildersmes en veel geduld bouwt ze het werk laag voor laag op. Dit jaar krijgen schilderwerken op papier een tweede leven in abstracte collages met de zee als uitgangspunt.

Thema's

Veranderingsprocessen in de natuur rondom Bergen, de kust, strandvondsten en (duin)dieren.

Marja de Moel (opleiding D'witte Leli, nu Academie voor Beeldende Vorming) werkt als kunstenaar in haar atelier te Bergen aan vrij werk of opdrachten, geeft workshops en cursussen en is docent Beeldende Vorming /CKV aan het Petrus Canisius College in Alkmaar en Bergen.

Locatie

De expositie “Fris” is te vinden in Atelier Marja’s Mixed Media, achter Oude Bergerweg 16 in Bergen. Het atelier is tijdens de Kunst10daagse van 20 t/m 29 oktober geopend tussen 11.00 en 17.00 uur; op maandag en dinsdag bent u tussen 13.00  en 17.00 uur van harte welkom!